Wat is Kiwanis?

Wat is Kiwanis?

KIWANIS INTERNATIONAL is opgericht in 1915 Detroit USA. Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. Een serviceclub, in het algemeen, is een club van mensen die door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld bijeenbrengen (fundraising) en dat bijeengebrachte geld uitgeven aan goede doelen (fundspending). Kiwanis behoort wereldwijd tot één van de grootste kinderhulporganisaties!
Jaarlijks zamelen de leden meer dan € 100 miljoen in en besteden zij meer dan 18 miljoen uur aan vrijwilligerswerk.

Hierdoor dragen Kiwanis leden er toe bij dat kinderen wereldwijd iets meer kansen hebben om gezond op te groeien. In Nederland zijn ruim 2000 leden dagelijks met passie bezig om het lot van de ,,achtergestelde” kinderen te verlichten. Vanuit het motto 'Serving the Children of the World' proberen wij, waar mogelijk kinderogen weer te laten schitteren. Door het organiseren van lokale, nationale en internationale projecten worden onze doelen verwezenlijkt!

Een Kiwanis serviceclub heeft naast de genoemde doelstelling vooral persoonlijke ontplooiing van het individuele lid voor ogen. Wij treffen elkaar bij diverse clubactiviteiten en projecten onder het motto: Fun, Friendship en Fundraising. Met meer handen kunnen we nog veel meer bereiken. Je bent van harte welkom om samen met ons te werken aan een betere wereld!